Stil zijn…

Vandaag ben ik even stil. Op zaterdag loop ik de 16 kilometer voor Gijsje Eigenwijsje. Deze Stichting leerde ik kennen via mijn collega, de trotse oom van Gijs. Zijn verhaal raakte mij en ik besloot vorig jaar om voor dit goede doel te gaan wandelen. Hoe mooi is het dat je twee vakantiehuisjes hebt neergezet waar gezinnen met zieke kinderen een week een beetje onbezorgd gewoon een gezin kunnen zijn?

We verzamelden op die zaterdag in Café Stoffel om samen te gaan lopen. Daar ontmoetten we een mama die samen met haar zus ging wandelen. Zij had met haar gezinnetje in een huisje van de Stichting gezeten. Ze hadden er een hele fijne week gehad en door te wandelen wilde zij iets terugdoen.

Onze verhalen raakten elkaar op een bijzondere manier en we besloten om met z’n vieren te gaan wandelen. Gedurende 16 kilometer leerden we elkaar kennen en deelden we onze verhalen. Het verhaal over haar prachtige zoontje die geen 2 dagen oud zou worden met de aandoening die hij had. Hij was intussen 1 jaar oud en verbleef veel in het ziekenhuis. Ik ontmoette een moeder die door het vuur ging voor haar kind met onvoorwaardelijke liefde en zorg. Ze zette haar eigen leven aan de kant om samen met haar man hun prachtige zoontje te verzorgen. Ze wisten niet wanneer het zou eindigen, wanneer ze afscheid moesten nemen van dit zo geliefde mannetje.

Deze week was ik aan het nadenken over komende zaterdag. Dan gaan we weer samen 16 kilometer wandelen. We verzamelen weer samen in Café Stoffel om dan te vertrekken voor de prachtige wandeling door Tilburg. Ik ontmoet de trotse familie van Gijs die, in nagedachtenis aan hun zoon, neefje en kleinkind, zich inzetten voor deze mooie vakantiehuisjes die zij gerealiseerd hebben.

Ik hoopte ook deze lieve, trotse mama weer te ontmoeten, maar dat zal waarschijnlijk niet gebeuren. Vandaag lees ik op Facebook dat haar zoontje er niet meer is. Hij is zomaar overleden. Wat is het toch oneerlijk dat lieve mensen die met hart en ziel leven voor hun kind zomaar afscheid moeten nemen.

Zaterdag loop ik dus voor Gijsje Eigenwijsje, maar ik loop ook voor deze mama, haar man en het geliefde zoontje wat zij sinds vandaag moeten missen. Hij mocht maar 2 jaar oud worden. Daar ben ik stil van.

Mocht je deze prachtige Stichting willen steunen: http://gijsjeeigenwijsje.com/main-logo

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s