Terugblikken

spreuk_happy

Terugkijkend op 2015 was dit vooral het loslaten van onze kinderwens en vooruit kijken. Onze kinderwens is nu 10 jaar oud en we hebben in die tussentijd heel veel meegemaakt. We hebben trajecten doorlopen in het ziekenhuis, miskramen gehad en ons hoogtepunt was toch wel dat we twee keer ouders mochten worden van onze prachtige jongens. Helaas moesten we hen ook weer laten gaan. We hebben veel dingen gelaten voor als we kinderen zouden krijgen, maar ondanks dat onze wens nog onverminderd aanwezig is, kruipt hij wel naar de achtergrond.

Zo koos ik ervoor om weer te gaan studeren en kwamen er een nieuwe uitdagingen op mijn pad. Na 17 jaar wisselde ik van werkplek en er kwam er totaal onverwacht zelfs eentje bij. Een aantal jaren geleden had ik deze zaken nog aan me voorbij laten gaan, maar nu past het in het plaatje dat ik zelf wil groeien als mens. Ik ben na de verdrietige jaren waarin ik in mijn coconnetje woonde, weer klaar voor de wereld daar buiten. Ik wil weer meer onder de mensen komen.

Het is onvoorstelbaar wat het verlies van je kind, of zoals in ons geval kinderen, met je doet. De wereld om je heen komt stil te staan en jij bevindt je in die stilte. Daarin is alleen maar ruimte voor dat immense verdriet wat je moet verwerken. Ondanks dat je na een aantal weken weer naar buiten komt en in de wereld staat, mis je er ook heel veel van. Je leeft een beetje langs de zijlijn en volgt wat er gebeurd. Ik had geen energie om erin te stappen en weer mee te doen. Ik kon wel lachen en praten, maar echt interesse tonen en er weer zijn. Dat stukje was ik kwijt. Zeker de tweede keer was ik compleet verloren.

We zijn nu meer dan 3 jaar verder en sinds dit jaar heb ik weer het gevoel dat ik er ben. Dat ik weer wil meedoen. Het is wel even wennen om weer echt in het sociale leven te stappen en mee te doen als je zolang stil hebt gestaan. Gelukkig zijn veel mensen mij niet vergeten toen ik daar aan de zijlijn stond.

Het is dus tijd voor een jaar waarin we samen weer gaan genieten van alles wat het leven ons te bieden heeft. Een mooi nieuwjaar!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s