Sinterklaas

Sinterklaasgedicht

Sinterklaas was altijd mijn lievelingsfeest. Gezellig met de familie samen cadeautjes uitpakken die met liefde voor elkaar gekocht zijn voorzien van een gedicht. Op tafel de chocoladekikkers en beestjes die mijn oma vroeger al op tafel had staan.

Al van kleins af aan was het een feest om je schoen te zetten en daarin de ene keer niets te vinden en de andere keer iets kleins. Dierbaar is ook de herinnering aan Sinterklaas bij mijn opa en oma. We gingen samen wandelen en als we terug kwamen van die wandeling stonden de cadeautjes klaar op de eettafel met een tafellaken er overheen. Op het dressoir stonden de boekman en de mandarijnen.

Thuis was Sinterklaas hard kloppen op de raam en dan een zak met cadeautjes voor de deur. Het was een warm feest waarin ons gezin centraal stond. Dat is nog steeds niet veranderd. Ieder jaar eten we gezellig samen en staan ineens weer die cadeautjes voor de deur of in de kamer alsof Sinterklaas kan toveren.

Toch is Sinterklaas is mijn beleving veranderd. Ik mis op deze dagen onze jongens meer dan op andere dagen. Het is echt een kinderfeest en toen ik nog geen kinderen had, maakte dat niet zoveel uit. Ik genoot met volle teugen.

In 2011 kreeg ik twee rompertjes cadeau toen ik zwanger was van Mathijs*. Een belangrijk cadeau dat ik tot op de dag van vandaag nog heb. Ik kan het niet afgeven aan een ander. Het hoort bij hem, net als alle andere cadeautjes die we destijds kregen. Een maand later werd hij geboren, omdat hij zo ziek was.

Sindsdien is Sinterklaas anders. Ik geniet als ik er ben, maar het is ook een confrontatie met wat ik zo ontzettend mis. Toch ga ik er morgen weer een feestje van proberen te maken, want familie is belangrijk.

Een gedachte over “Sinterklaas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s